Biotechnolodzy
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
wypożyczone
(1)
Placówka
Brzeziny Wypożyczalnia
(1)
Autor
Adamczak Marek
(1)
Babuchowski Andrzej (biotechnologia)
(1)
Bednarski Włodzimierz (1943- )
(1)
Jędrychowski Lucjan
(1)
Kowalewska-Piontas Jadwiga
(1)
Leman Jacek
(1)
Reps Arnold
(1)
Salek Anna Teresa
(1)
Twardowski Tomasz (1949- )
(1)
Wzorek Wiesław
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Odbiorca
Dzieci
(700)
6-8 lat
(471)
9-13 lat
(316)
0-5 lat
(273)
Nauczyciele
(256)
Biotechnolodzy
(-)
Rodzice
(254)
Szkoły podstawowe
(164)
Młodzież
(151)
Szkoły wyższe
(96)
14-17 lat
(95)
Przedszkola
(72)
Pedagodzy
(70)
Dorośli
(65)
Logopedzi
(56)
Szkoły średnie
(55)
Psycholodzy
(54)
Terapeuci zajęciowi
(52)
Nauczyciele przedszkoli
(48)
Klasa 3.
(46)
Klasa 1.
(44)
Studenci
(43)
Nauczanie początkowe
(42)
Klasa 2.
(41)
Psychoterapeuci
(30)
Terapeuci
(27)
Nauczyciele nauczania początkowego
(25)
Klasa 8.
(24)
Klasa 4.
(23)
Dyrektorzy szkół
(22)
Klasa 6.
(19)
Szkoły specjalne
(19)
Klasa 5.
(18)
Klasa 7.
(18)
Lekarze
(18)
Poziom podstawowy
(18)
Szkoły ponadpodstawowe
(18)
Bibliotekarze
(17)
Pedagodzy specjalni
(17)
Licea
(15)
Szkoły ponadgimnazjalne
(14)
Poziom zaawansowany
(13)
Fizjoterapeuci
(12)
Technikum
(12)
Cudzoziemcy
(11)
Dziecko z niepełnosprawnością intelektualną
(11)
Nauczyciele szkół podstawowych
(10)
Uczniowie
(9)
Uczniowie o specjalnych potrzebach edukacyjnych
(9)
C1 (poziom biegłości językowej)
(8)
Opiekunki i opiekunowie dziecięcy
(8)
Poziom rozszerzony
(8)
Pracownicy socjalni
(8)
Wychowawcy klas
(8)
A1 (poziom biegłości językowej)
(7)
Dziecko z zaburzeniami mowy
(7)
Wychowawcy małych dzieci
(7)
18+
(6)
A1 poziom biegłości językowej
(6)
Dyrektorzy przedszkoli
(6)
Gimnazja
(6)
Uczniowie ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi
(6)
A2 poziom biegłości językowej
(5)
B2 (poziom biegłości językowej)
(5)
Chorzy z afazją
(5)
Menedżerowie
(5)
Nauczyciele wychowania fizycznego
(5)
Poziom wyższy średniozaawansowany
(5)
Szkoły zawodowe
(5)
Nauczyciele akademiccy
(4)
Nauczyciele języka polskiego
(4)
Opiekunowie medyczni
(4)
Osoby w wieku starszym
(4)
Pielęgniarki i pielęgniarze
(4)
Poziom profesjonalny
(4)
Prawnicy
(4)
4+
(3)
A2 (poziom biegłości językowej)
(3)
Arteterapeuci
(3)
B1 (poziom biegłości językowej)
(3)
Literatura polska
(3)
Nauczyciele edukacji zdrowotnej
(3)
Nauczyciele szkół średnich
(3)
Opiekunki i opiekunowie osób starszych
(3)
Poziom niższy średniozaawansowany
(3)
Położne
(3)
Przedsiębiorcy
(3)
Psychiatrzy
(3)
Ratownicy medyczni
(3)
4-7 lat
(2)
Adwokaci
(2)
Animatorzy
(2)
Aplikanci
(2)
B2 poziom biegłości językowej
(2)
C1 poziom biegłości językowej
(2)
Doradcy zawodowi
(2)
Dziecko autystyczne
(2)
Dziecko niedosłyszące
(2)
Grupa wiekowa Dorośli
(2)
Grupa wiekowa Dzieci
(2)
Klasa 0.
(2)
Temat
Agrotechnika
(1)
Biotechnologia
(1)
Przemysł spożywczy
(1)
Technologia żywności
(1)
Gatunek
Podręcznik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Inżynieria i technika
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia. W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności, m. in.: otrzymywanie i stosowanie biokatalizatorów w przemyśle mleczarskim, spirytusowym, owocowo warzywnym i mięsnym ; zagadnienia związane z technologiami fermentacyjnymi ; stosowanie biokatalizy w modyfikacji składu, wartości żywieniowej, właściwości funkcjonalnych i organoleptycznych żywności ; problemy związane z biotechnologią ważniejszych surowców, składników żywności oraz zagospodarowania produktów ubocznych i odpadów. Podręcznik "Biotechnologia żywności" jest znakomitym źródłem wiedzy dla studentów, nauczycieli akademickich i pracowników związanych z przemysłem spożywczym. Wydawnictwo poleca tę książkę także wszystkim Czytelnikom, którzy interesują się zagadnieniami stosowania metod biologicznych w produkcji żywności ; zwolennikom z pewnością pomoże utwierdzić się w swoich poglądach, a sceptykom - być może - zmienić zdanie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Brzeziny Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 40812 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej